20 maart 2024
Werkgevers vechten om talent in de krappe arbeidsmarkt, maar met grote marketingbudgetten en hoge salarissen ga je niet per se de wedstrijd winnen.
Generatie Z zoekt zekerheid. Bij start-ups is die vaak niet te vinden en als zzp’er draag je zelf veel risico’s. Grote organisaties bieden natuurlijk wel zekerheid, maar worden ook gezien als log, oud en onpersoonlijk. Mkb-bedrijven zitten daar precies tussenin. Niet te groot, niet te klein. Wel persoonlijk, maar ook stabiel
Een toonaangevend onderzoeksbureau vroeg jongeren waar ze het liefst werken en maar liefst driekwart kiest voor het midden- en kleinbedrijf. Ook in een groot internationaal onderzoek van Zenjob1 scoort het mkb goed. Een mkb-baan is zelfs populairder dan freelancen. Start-ups blijken opvallend onaantrekkelijk. Slechts 10 procent van de ondervraagden ziet zichzelf hier werken.
Impact is het sleutelwoord. Bij het mkb maak je impact, op je eigen tempo en manier. Het draait om snel leren in de praktijk, creatief zijn en een brede set vaardigheden ontwikkelen. In een platte organisatie, waarbinnen je veel samenwerkt en een persoonlijke band opbouwt met collega’s. Je zou als werkgever bijna niet meer willen groeien…
Vijf tips voor werkgevers om generatie Z aan te trekken en te behouden:
Read our latest blog posts to increase your chances of being the perfect candidate.
Stel je een technisch bedrijf voor dat zich in de voorhoede van innovatie bevindt. De atmosfeer gonst van energie, creativiteit en een constante drang naar vooruitgang.
Weet jij nog tot welke Generatie je behoort? Ontdek in dit artikel de unieke kenmerken, bijdragen en uitdagingen van elke generatie op de werkvloer.